Év végi EU-s pályázati dömping 2015.01.21.
Az idei pályázati "dömping" céldátuma tolódik, Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációs helyettes államtitkára ugyanis most idén év végi "dömpinget" említett a Napi Gazdaság online oldalán megjelent rövid nyilatkozatában. Az Európai Bizottság 6700 milliárd forint összértékben 10-ből már 7 Operatív programunkat elfogadta. A most induló új uniós fejlesztési ciklus forrásaiból elképzelhető, hogy a 2024-es tervezett magyarországi olimpia infrastruktúra-fejlesztésére is fordíthatunk majd pénzt, sportlétesítmények helyett elsősorban erre ad pénzt az EU. 
Csepreghy Nándor nyilatkozatának főbb pontjai:                     
·         A magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszer első számú feladata idén a 2007-2013-as ciklus eddig fel nem használt forrásainak lehívása, erre az év végéig van lehetőség.
·         Deklarált cél a vállalkozói szektor forráséhségének kielégítése is, ezért 2015-ben 133 új pályázatot hirdetnek meg a minisztériumok 2681 milliárd forint értékben.
·         Április az a hónap, amikor már a legtöbb fejlesztési területen elérhetővé válnak az aktuális kiírások, az év közepén folyamatosak lesznek az új támogatási lehetőségek, míg a pályázati dömping az év végére várható.